5 Nisan 2013 Cuma

Yufkasız kabak böreği



Malzemeler:

1 kilo rendelenmiş kabak
2 adet ince kesilmiş kuru soğan
300 gr çatalla ezilmiş beyaz peynir
150 gr mısır unu
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet ince doğranmış taze nane veya dereotu
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Tuz-Karabiber

Üstü için:

2 adet yumurta
200 gr yoğurt
40 gr galeta unu
Tuz

Tarifi:

Rendelenmiş kabakları tuzlayın ve suyunu salması için kevgirde 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ellerinizle iyice suyunu sıkın. Bütün malzemeleri derin bir kapta iyice harmanlayın. Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serip kabaklı harcı bastırarak tepsiye yayın.
Cam bir kasede yumurtaları yoğurtla beraber çırpın ve tuzlayın. Kabaklı harcın üzerine dökün ve spatulayla iyice yayın. Üstüne galeta ununu serpiştirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Soğuk veya sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder